top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

שרימפס כבוש במרינדה

שרימפס כבוש במרינדה עשבי תיבול ושמן זית, מוגש עם פרוסת לימון.


שרימפס טרי כבוש הוא מתכון ים תיכוני מרענן ומלא בטעמים. השרימפס נספג במרינדה מה שיוצר איזון מושלם בין חמיצות, חריפות ורעננות. תוספת של שקדים קלויים מעניקה קראנצ'יות עדינה שמשדרגת את המנה. זהו מתכון קליל, מהיר ומושלם כנשנוש חגיגי, תוספת לסלטים או כחלק מצלחת טאפאס אלגנטית.


מצרכים לשרימפס כבוש:

  • ½ ק"ג שרימפס טרי, קלוף ומנוקה

  • 1 כוס חומץ לבן

  • 1 וחצי כוס מים

  • ½ כוס שמן קנולה

  • 4 שיני שום פרוסות

  • 1 כף מלח

  • 1 כף סוכר

  • 1 כף פתיתי צ'ילי גרוס

  • 1 כף גרגירי פלפל שחור

  • 1 עלה דפנה

  • ½ כפית זרעי חרדל

  • ½ כפית זרעי כוסברה

  • 1 בצל סגול, פרוס דק

  • גרידת לימון מלימון אחד

  • 2 ענפי טימין טרי (אם אוהבים אפשר לשלב גם מרווה או אורגנו טרי)

להגשה:

  • שמן זית להגשה

  • פטרוזיליה קצוצה להגשה

  • ½ כוס שקדים פרוסים קלויים להגשה



אופן ההכנה:

  1. בסיר קטן, מביאים לרתיחה חומץ, מים, שום, מלח, סוכר, פתיתי צ'ילי, גרגירי פלפל שחור, עלה דפנה, זרעי חרדל וזרעי כוסברה. כשהתערובת מגיעה לרתיחה, מכבים את האש ומניחים בצד.

  2. מתבלים את השרימפס במעט מלח ופלפל שחור גרוס.

  3. מסדרים את השרימפס בשכבות בצנצנת זכוכית או בתבנית חסינת חום, ומשלבים ביניהן את פרוסות הבצל.

  4. יוצקים את המרינדה החמה ישירות מהסיר על השרימפס והבצל.

  5. מכסים בניילון נצמד או במכסה ייעודי ומניחים במקרר ללילה.

  6. למחרת, השרימפס כבר כבוש ומוכן. מוציאים אותו מהמרינדה, מכסים בשמן קנולה ושומרים במקרר עד לשימוש.

לפני ההגשה, מסננים מהשמן ונותנים לשרימפס להגיע לטמפרטורת החדר למספר דקות, מגישים עם שמן זית, פטרוזיליה קצוצה ושקדים פרוסים קלויים

ערכים תזונתיים ל-100 גרם:

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)




Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page