תפוחי אדמה צלויים עם רוזמרין, שום ולימון
- Black Lulu
- 11 במרץ
- זמן קריאה 1 דקות

תפוחי אדמה צלויים הם תוספת קלאסית שתמיד מצליחה, אבל כאן הם מקבלים טוויסט נהדר עם רוזמרין טרי, שום ארומטי וחומץ בלסמי שמוסיף עומק וטעמים קרמליים עדינים. פשוט, פריך מבחוץ, רך מבפנים – ותמיד טעים.
מצרכים לתפוחי אדמה צלויים:
1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים (עם הקליפה, שטופים היטב)
1/4 כוס שמן זית איכותי
עלים מענף רוזמרין טרי, קצוצים
5-6 שיני שום טריות, מקולפות ומעוכות קלות
שן שום כתושה
כף שמיר קצוץ
כפית סוכר חום
מלח ים אטלנטי לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
מיץ מחצי לימון
גרידת לימון מלימון שלם
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות (טורבו או חום עליון-תחתון).
מניחים את תפוחי האדמה בתבנית אפייה רחבה.
מזלפים מעל שמן זית, מוסיפים רוזמרין, שום מעוך, סוכר חום, מיץ לימון, מעט מלח ופלפל שחור.
מערבבים היטב כך שהתפוחי האדמה יתכסו בשמן והתבלינים יעטפו אותם באופן שווה.
אופים כשעה, עד שתפוחי האדמה רכים וזהובים.
מוציאים את התבנית מהתנור, מוסיפים גרידת לימון, שום כתוש ושמיר קצוץ ומערבבים בעדינות.
להגיש חם, עם זילוף נוסף של שמן זית עדין ויוגורט צאן.
ערכים תזונתיים ל-100 גרם:
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comments